Eksistentielle psykolog-samtaler

Professionelle samtaler, der har dig i fokus og bringer dig videre.

I dit tempo.

BESTIL EN SAMTALE

– vi har også video-samtaler!

Livsvalg – samtaler om livet

Som psykologer med erfaring i eksistentielle samtaler – samtaler om livet og identitet – har vi mødt, hørt og set mange forskellige overvejelser, situationer, dilemmaer og livsvalg. Sammen finder vi den indre balance, det værdisæt og det personlige fokus, der kan give ro og klarhed til fokuseret refleksion. Du får dermed mulighed for at undersøge og reflektere over livsvalg, der udtrykker og falder i tråd med din person og dine værdier.

Hos Djursland-psykologen får du adgang til en rar, rummelig og reflekteret samtale omkring identitet, dine værdier, livsmål og livsvalg. Vi har lang erfaring med individuelle, eksistentielle samtaler i privat og offentligt regi – til både unge, voksne og ældre.

At være sig selv tro

Når det bliver vigtigt at reagere

Når vores værdier kommer i spil, kan vi få en næsten brusende fornemmelse af nødvendighed. Det bliver tydeligt for os selv hvad vi står for. Hvad enten det er ved opvaskemaskinen, på personalemødet eller i køen ved kassen i Netto. Vi mærker pludselig hvem vi er. På godt og ondt.

Der er mange situationer med livsvalg, der kan optage os. Det samme kan tvivlen, overvejelserne og dilemmaerne.

En del oplever situationer i livet, hvor de bliver klar over at de har et valg. Og at det valg tager udgangspunkt i hvem de er, hvad de står for og hvem de gerne vil være. At her er en mulighed for at påvirke livet fremadrettet og udtrykke hvem de er, hvad der er værd at prioritere og stræbe efter – og måske også hvordan de gerne vil opleves af andre eller hvad de gerne vil huskes for af nære relationer.

Det individuelle værdisæt

Processen og det endelige livsværk er er individuelt. Nogen har primært fokus på observerbare resultater og andre har mere fokus på de bløde værdier. Hvad enten de personlige værdier realiseres i form af livsvalg, der tilstræber økonomisk velstand, karriere, åndsværk, velgørenhed, politisk virke, samvær, følelsesmæssig balance, aktiv fritid, videndeling eller noget helt andet. Hver enkelt livsvalg er med til at skabe et livsværk og udvikle og udtrykke den enkeltes identitet.

Livet kan gå på stand-by. Det kan føles som en prop, der optager os tankemæssigt. Spørgsmålene bliver for store. For skræmmende eller uhåndterbare.

Eksistentielle valg

At være sig selv bekendt

Det er typisk muligt at være tro mod sig selv i små handlinger, umiddelbare situationer og store diskussioner af spontan karakter. Derimod kan det være vanskeligere at blive enig med sig selv i situationer og livsvalg, hvor der er tid til at tænke. Og til at vælge.

De livsvalg, hvor vi kan fundere, reflektere og retningsbestemme. Hvor vi udvikler os selv.

måske også hvordan du gerne vil opleves af andre eller hvad du gerne vil huskes for af nære relationer.

Skal datteren have lov at gå ud af skolen, skal vi flytte, skilles eller have børn, er det tid at søge nyt job – og til hvad? Der er mange situationer med livsvalg, der kan optage os.

Det samme kan tvivlen, overvejelserne og dilemmaerne. Det kan være let at falde tilbage i gamle mønstre, tage det sikre valg eller søge at undgå at såre andre.

Når spørgsmålene er for store

Livet kan gå på stand-by. Det kan føles som en prop, der optager os tankemæssigt. Måske dagligt? Uden at vi – reelt – kommer videre. Processen gentager sig selv. Spørgsmålene bliver for store. For skræmmende eller uhåndterbare.

Pludselig mærker du hvem du er. På godt og ondt. Hvad enten det er ved opvaskemaskinen, på personalemødet eller i køen ved kassen i Netto.

Det er valg, der påvirker vores liv. Men også vores identitet og indvirker på det samlede livsværk for hver enkelt. Livsvalg udspringer af den nuværende identitet og den identitet vi stræber imod at realisere for os selv, omverdenen og vores eftermæle.

Samtaler om livet – med fokus. Klarhed og udviklende refleksioner.