Priser, tilskud og sundheds­forsikring

Psykolog på Djursland - 19 minutter fra Århus N

PRISER

  Individuelle samtaler koster 880 kr.
Med lægehenvisning er prisen 690 kr.

Medlemmer af “danmark” sparer 300 kr.

Via forsikring/arbejdsplads: 990 kr.

Ingen ventetid

BESTIL SAMTALE

Aften (17-22)

+110 kr.

per month

  • Alle hverdage
  • Fra kl. 17-22
  • Pris i alt: 990 kr.
Bestil aften-samtale
AKUT (24 timer)

+100%

per month

  • Alle dage
  • Indenfor 24 timer
  • Pris i alt: 1.460-2.520 kr.
Bestil akut-samtale

Tilskud til psykologhjælp

Der er flere muligheder for tilskud til psykologhjælp, både fra det offentlige, sundhedsforsikringer og sygesikringen.

Delvist tilskud til psykologhjælp hos Sygeforsikringen Danmark

Der er i 2018 tilskud på 300 kr. per samtale for medlemmer af Sygesikringen Danmark til psykolog-hjælp, uanset din alder.

Fuldt tilskud til psykologhjælp via din indbo-, familie- eller sundhedsforsikring

Har du en indbo-, familie- eller sundhedsforsikring, der omfatter psykolog-hjælp, kan du – og typisk også dine familiemedlemmer – få psykolog-samtaler betalt af dit forsikringsselskab. Det gælder alle forsikringsselskaber, fx PenSam, Danica eller Skandia Sundhedsforsikring:

“Skal du til fysioterapeut, kiropraktor eller psykolog, kan du selv vælge, hvem du vil behandles af. Måske har du tidligere været glad for en bestemt behandler? Hvis ikke, hjælper vi dig gerne med at vælge en.”
Skandia Sundhedsforsikring, 2018.

Samtalerne er altså helt gratis for dig, da forsikringsselskabet efterfølgende refunderer dine udgifter. Uanset om det er en privat forsikring eller via din arbejdsplads.

Du behøver ikke informere din arbejdsgiver om at du anvender arbejdspladsens sundhedsforsikring – eller hvad du bruger sundhedsforsikringen til.

Du kan altså kontakte forsikringsselskabet direkte, da de er underlagt tavshedspligt. Forsikringsselskabet informerer derfor ikke din arbejdsplads – medmindre du ønsker det og I sammen aftaler det.

Retten til frit valg af psykolog ifm. sundhedsforsikring

Du skal som privatperson have frit psykologvalg. Det er en del af den faglige standard i sundhedsforsikringer, der omfatter psykologhjælp.

Det eneste krav du typisk skal overholde, når du vælger psykolog, er at du benytter en autoriseret psykolog som Djursland-psykologen.

Dit forsikringsselskab vil ofte henvise dig til eller anbefale en bestemt psykolog. Du er ikke forpligtet til at vælge den psykolog, som dit forsikringsselskab foreslår. Der er frit valg. Det har enkelte forsikringsselskaber af og til brug for at blive mindet om. Har du allerede en henvisning fra din læge, kan enkelte forsikringer dog stille krav om du vælger en psykolog med ydernummer. Har du derimod en anbefaling fra din læge om at opsøge psykolog, bør du kunne vælge helt frit.


Lægehenvisning

Har du en lægehenvisning til psykolog-samtaler, får du i 2019 en pris-regulering på 190 kr. per samtale hos Djursland-psykologen. Du betaler dermed 690 kr. per samtale med en lægehenvisning. Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark” får du desuden 300 kr. refunderet af dette beløb og har altså en udgift på 390 kr. per samtale.

Søger du psykolog-samtaler med offentligt betalt tilskud?
En lægehenvisning til psykolog-hjælp ift. visse specifikke, lægeligt afgrænsede problematikker berettiger dig til et offentligt tilskud til maksimalt 12 samtaler hos en psykolog med ydernummer.

psykologeridanmark.dk kan du se en liste over psykologer med ydernummer ved at afkrydse feltet “Tilskud ved lægehenvisning”. Her vil du kunne få offentligt tilskud til psykolog-samtalerne. Vær dog opmærksom på, at der typisk kan være op til flere måneders ventetid hos en psykolog med offentligt tilskud (se også DR.dk om ventetider). Du vil herefter typisk opleve en egenbetaling på 400-450 kr. per psykolog-samtale.

Du kan frit vælge Djursland-psykologen, hvis du har en lægehenvisning, men du får ikke offentligt tilskud hos Djursland-psykologen. Men du kommer til med det samme – uden ventetid og sparer 190 kr. per samtale.

Afbud skal ske mindst 24 timer før

Afbud skal ske mindst 24 timer før samtale-start. Udeblivelser og afbud, der sker mindre end 24 timer før din aftale, faktureres til fuld pris.

Vær opmærksom på, at selvom du har en sundhedsforsikring, så dækker den ikke dine eventuelle udeblivelser og afbud. Melder du afbud mindre end 24 timer før din aftale, skal du altså selv betale. Da din sundhedsforsikring ikke dækker ikke afbud og udeblivelser, vil du derfor få en faktura tilsendt på din mailadresse, som du selv skal betale.

Meld derfor afbud mindst 24 timer i forvejen.