Priser og tilskud

Psykolog på Djursland - 19 minutter fra Århus N

PRISER

Individuelle samtaler koster 880 kr. + tillæg.

BESTIL SAMTALE

Aften (17-22)

+110 kr.

per month

  • Alle hverdage
  • Fra kl. 17-22
  • Pris i alt: 990 kr.
Bestil aften-samtale
AKUT (24 timer)

+471 kr.

per month

  • Alle dage
  • Indenfor 24 timer
  • Pris i alt: 1.371-1.621 kr.
Bestil akut-samtale

Tilskud til psykologhjælp

Der er flere muligheder for tilskud til psykologhjælp, både fra det offentlige, sundhedsforsikringer og sygesikringen.

Rabatmuligheder i maj, juni og juli 2018
Har du en lægehenvisning eller er du studerende, førtidspensionist, pensionist eller ledig, får du 180 kr. rabat per samtale i maj-juli.

Delvist tilskud til psykologhjælp hos Sygeforsikringen Danmark

Der er i 2018 tilskud på 300 kr. per samtale for medlemmer af Sygesikringen Danmark til psykologhjælp, uanset din alder.

Fuldt tilskud til psykologhjælp via din indbo-, familie- eller sundhedsforsikring

Har du en indbo-, familie- eller sundhedsforsikring, der omfatter psykologhjælp, kan du – og typisk også dine familiemedlemmer – få op til 12 psykolog-samtaler betalt af dit forsikringsselskab. Det gælder alle forsikringsselskaber, fx Skandia, PenSam eller Danica Sundhedsforsikring. Samtalerne er altså helt gratis for dig. Uanset om det er en privat forsikring eller via din arbejdsplads. Du behøver ikke informere din arbejdsgiver om at du anvender arbejdspladsens sundhedsforsikring – eller hvad du bruger sundhedsforsikringen til. Du kan altså kontakte forsikringsselskabet direkte, da de er underlagt tavshedspligt. Forsikringsselskabet informerer derfor ikke din arbejdsplads – medmindre du ønsker det og I sammen aftaler det.

Retten til frit valg af psykolog ifm. sundhedsforsikring

Du skal som privatperson have frit psykologvalg. Det er en del af den faglige standard i sundhedsforsikringer, der omfatter psykologhjælp. Dit forsikringsselskab vil ofte henvise dig til eller anbefale en bestemt psykolog. Du er ikke forpligtet til at vælge den psykolog, som dit forsikringsselskab foreslår. Der er frit valg. Det har enkelte forsikringsselskaber af og til brug for at blive mindet om. Har du allerede har en henvisning fra din læge, kan enkelte forsikringer dog stille krav om du vælger en psykolog med ydernummer.


Lægehenvisning

En lægehenvisning til psykolog-hjælp ift. visse specifikke, lægeligt afgrænsede problematikker, berettiger dig til et offentligt tilskud til maksimalt 12 samtaler. Du vil da typisk opleve en egenbetaling på 350-450 kr. per psykolog-samtale.

psykologeridanmark.dk kan du se en liste over psykologer med ydernummer ved at afkrydse feltet “Tilskud ved lægehenvisning”. Her vil du kunne få offentligt tilskud til psykolog-samtalerne.

Vær også opmærksom på, at der i perioder kan være op til flere måneders ventetid hos en psykolog med ydernummer, hvor du kan få offentligt tilskud gennem sygesikringen på baggrund af en lægehenvisning.

Du kan stadig frit vælge Djursland-psykologen, hvis du har en lægehenvisning. Men du opnår ikke det offentlige tilskud, som en lægehenvisning giver hos en psykolog med ydernummer.  I stedet tilbydes du 180 kr. i rabat, hvis du ønsker samtaler hos Djursland-psykologen på baggrund af en lægehenvisning.

Du får altså ikke offentligt betalt tilskud til psykolog-samtaler hos Djursland-psykologen med en lægehenvisning. Men du får 180 kr. i rabat per samtale.