Psykolog-hjælp til forældre-trivsel

Professionelle samtaler, der har dig i fokus og bringer dig videre.

I dit tempo.

BESTIL EN SAMTALE

– også aften- og video-samtaler!

Samtaler til dig, der er forælder

Som psykolog med erfaring i samtaler omkring opdragelse, identitet og trivsel i forældrerollen, har jeg mødt mange former for tvivl, kriser, overvejelser og frustrede drømme. Og lige så mange veje til en positiv, personlig udvikling, der sætter stærke værdier i fokus og gavner både den enkelte forælder og hele familien. I samtalerne finder vi de muligheder, de værdier og det fokus, der kan bringe trivsel og tilfredshed ind i forældrerollen og skabe ro, klarhed og forandring for dig i hverdagen.

Hos Djursland-psykologen får du adgang til en rar, rummelig og forstående samtale omkring opdragelse, værdier, forældrerollen og din vej videre. Jeg har tidligere leveret individuel samtaleterapi til både unge, voksne og ældre i offentligt og privat regi.

Forælder-trivsel

Få fokus på dig selv, som forælder

At være forælder er mange – smukke og berigende – ting. Men det er også hårdt at være forælder. Benhårdt. Mange forældre plages af vedholdende skyld- og skamfølelser og ligger under for egne, indre krav, der ofte nærmer sig perfektionisme eller utopi. Selvbebrejdelser og tvivl kan fylde. Det kan føles hovedløst.

“Lysten til at gøre det anderledes i morgen fylder. Igen.“

Ansvaret for opdragelse, stemning, kommunikation og værdier i familien kan tynge. Oveni kommer alt det praktiske, der let kan træde i forgrunden og samtidig dræne muligheden for alle drømme, ønsker og planer om berigende nærvær, hyggeligt samvær og mindeværdige stjernestunder. Og det kan være svært at tilgive sig sig selv, at det gentager sig. Gang på gang.

En af forældrene tager måske et stort slæb ift. den praktiske husholdning, familielogistik og alt fra madpakker til tandbørstning og lektier.

I samtalerne er udgangspunktet, at den bedste måde at forbedre børns hverdag og barndom på, er at hjælpe forældre med at være forældre.

Det betyder, at forældre-samtalerne handler om dig. Hvordan det er at være dig, som forælder. Målet er at styrke dig og din trivsel. Eller jer og jeres trivsel, som forældre, hvis I kommer sammen.

“Reaktioner og følelser bliver firkantede og kommunikationen kort, afmålt og måske endda vrissende og sarkastisk.“

Typiske temaer i forældre-samtalerne er roller, familiedynamik og praktiske rutiner. Dialog og tydelighed. Tilgivelse. Ofte er ønsket at lære at sige nej og sætte udviklende grænser.

 
Du får altså ikke teoretisk gennemgang af grænsediagnostiske ADHD-tilfælde undervejs. Derimod er der fokus på den praktiske virkelighed og de følelser, der melder sig i hverdagen som forælder.

Forælder-rollen

Opdragelse, tvivl og stærke værdier

Der er forskellige roller, opgaver og ansvarsområder at dække ind for forældre. En del oplever, at en af forældrene tager et stort slæb ift. den praktiske husholdning, familielogistik og alt fra madpakker til tandbørstning og lektier.

Eller tager ansvar for emotionel omsorg for familiemedlemmerne, for stemningen i familien og går foran i opdragelsen – både værdimæssigt og konkret.

Af og til falder flere af punkterne på de samme skuldre. Udbrændthed, manglende overblik, forsænket stemningsleje, magtesløshed, tomhed eller en overvældende følelse af mangel på ressourcer, energi og kræfter til at klare mere, kan dominere.

Oveni kommer alt det praktiske, der let kan træde i forgrunden og samtidig dræne muligheden for alle drømme, ønsker og planer.

Handlinger begynder at blive kortsigtede – og sker under pres. Andres spørgsmål, behov og ønsker, uanset hvor små eller simple, kan larme og opleves som krav. For store krav. Det kan føles som en kamp for overlevelse.

Reaktioner og følelser bliver firkantede og kommunikation kort, afmålt og måske endda vrissende og sarkastisk. Perspektivet er ikke længere empatisk.

Fokus er ikke længere på andres budskab, ide eller spørgsmål – og intentionen bag. Værdien i at gå med andre på rejse i deres projekt er tabt. For nu.

Forældre-samtaler handler om dig. Hvordan det er at være dig, som forælder.

I stedet fylder en selvbevarende mekanisme, der starter og slutter i ens eget perspektiv. At få ordnet ting, ryddet op i bunkerne og gjort klar. Så kan man – bagefter – igen lytte. Sådan lyder det lokkende i ens indre tanker, i hvert fald.

Ofte kan det forblive ved drømmen.

Når dagen er omme, børnene lagt og roen har sænket sig, så oplever en del at tankerne og følelserne på hovedpuden er negative, kritiske og selvbebrejdende.

De indeholder både ærgrelse og fortrydelse. Over dagen, som den gik. Over egne reaktioner, handlinger og kommunikation. Lysten til at gøre det hele anderledes i morgen fylder. Igen.

FLEKSIBLE FORÆLDREFORLØB

Der er mulighed for forældreforløb og enkeltstående temadage – typisk på lørdage og med plads til otte deltagere. Desuden er der mulighed for at deltage på et webinar via din latop eller mobil – om aftenen og med fire til ti deltagere. Endelig kan du få forældresamtaler omkring netop din situation, hvor du sidder på to-mands-hånd i en individuel samtale.

FORÆLDRE-FORLØB
Fælles weekend-læring

Praktiske forældreforløb og temadage. Her får du skuldrene ned, viden med hjem og praktiske redskaber til din forælderrolle og dine personlige mål.

LÆS MERE

FORÆLDRE-WEBINAR
Fleksibelt og effektivt

Et webinar er et kort og specifikt live-kursus via video. Med plads til spørgmål. En moderne løsning til forældre i en ledig stund – om aftenen.

LÆS MERE

FORÆLDRE-SAMTALE
Fokuseret og personlig

Samtaler på to-mands-hånd. Personlig opfølgning på forløb, webinarer og temadage. Tilpasset netop din konkrete situation, familie og udvikling.

BESTIL SAMTALE