Psykolog-hjælp til forældre-trivsel

Professionelle samtaler, der har dig i fokus og bringer dig videre.

I dit tempo.

BESTIL EN SAMTALE

– vi har også video-samtaler!

Samtaler til dig, der er forælder

Som psykologer med erfaring i samtaler omkring opdragelse, identitet og trivsel i forældrerollen, har vi mødt mange former for tvivl, kriser, overvejelser og frustrede drømme. Og lige så mange veje til en positiv, personlig udvikling, der sætter stærke værdier i fokus og gavner både den enkelte forælder og hele familien. I samtalerne finder vi de muligheder, de værdier og det fokus, der kan bringe trivsel og tilfredshed ind i forældrerollen og skabe ro, klarhed og forandring for dig i hverdagen.

Hos Djursland-psykologen får du adgang til en rar, rummelig og forstående samtale omkring opdragelse, værdier, forældrerollen og din vej videre. Vi har erfaring med individuel samtaleterapi til både unge, voksne og ældre i offentligt og privat regi.

Forælder-trivsel

Få fokus på dig selv, som forælder

At være forælder er mange – smukke og berigende – ting. Men det er også hårdt at være forælder. Benhårdt. Mange forældre plages af vedholdende skyld- og skamfølelser og ligger under for egne, indre krav, der ofte nærmer sig perfektionisme eller utopi. Selvbebrejdelser og tvivl kan fylde. Det kan føles hovedløst.

“Lysten til at gøre det anderledes i morgen fylder. Igen.“

Ansvaret for opdragelse, stemning, kommunikation og værdier i familien kan tynge. Oveni kommer alt det praktiske, der let kan træde i forgrunden og samtidig dræne muligheden for alle drømme, ønsker og planer om berigende nærvær, hyggeligt samvær og mindeværdige stjernestunder. Og det kan være svært at tilgive sig sig selv, at det gentager sig. Gang på gang.

En af forældrene tager måske et stort slæb ift. den praktiske husholdning, familielogistik og alt fra madpakker til tandbørstning og lektier.

I samtalerne er udgangspunktet, at den bedste måde at forbedre børns hverdag og barndom på, er at hjælpe forældre med at være forældre.

Det betyder, at forældre-samtalerne handler om dig. Hvordan det er at være dig, som forælder. Målet er at styrke dig og din trivsel. Eller jer og jeres trivsel, som forældre, hvis I kommer sammen.

“Reaktioner og følelser bliver firkantede og kommunikationen kort, afmålt og måske endda vrissende og sarkastisk.“

Typiske temaer i forældre-samtalerne er roller, familiedynamik og praktiske rutiner. Dialog og tydelighed. Tilgivelse. Ofte er ønsket at lære at sige nej og sætte udviklende grænser.

 
Du får altså ikke teoretisk gennemgang af grænsediagnostiske ADHD-tilfælde undervejs. Derimod er der fokus på den praktiske virkelighed og de følelser, der melder sig i hverdagen som forælder.

Forælder-rollen

Opdragelse, tvivl og stærke værdier

Der er forskellige roller, opgaver og ansvarsområder at dække ind for forældre. En del oplever, at en af forældrene tager et stort slæb ift. den praktiske husholdning, familielogistik og alt fra madpakker til tandbørstning og lektier.

Eller tager ansvar for emotionel omsorg for familiemedlemmerne, for stemningen i familien og går foran i opdragelsen – både værdimæssigt og konkret.

Af og til falder flere af punkterne på de samme skuldre. Udbrændthed, manglende overblik, forsænket stemningsleje, magtesløshed, tomhed eller en overvældende følelse af mangel på ressourcer, energi og kræfter til at klare mere, kan dominere.

Oveni kommer alt det praktiske, der let kan træde i forgrunden og samtidig dræne muligheden for alle drømme, ønsker og planer.

Handlinger begynder at blive kortsigtede – og sker under pres. Andres spørgsmål, behov og ønsker, uanset hvor små eller simple, kan larme og opleves som krav. For store krav. Det kan føles som en kamp for overlevelse.

Reaktioner og følelser bliver firkantede og kommunikation kort, afmålt og måske endda vrissende og sarkastisk. Perspektivet er ikke længere empatisk.

Fokus er ikke længere på andres budskab, ide eller spørgsmål – og intentionen bag. Værdien i at gå med andre på rejse i deres projekt er tabt. For nu.

Forældre-samtaler handler om dig. Hvordan det er at være dig, som forælder.

I stedet fylder en selvbevarende mekanisme, der starter og slutter i ens eget perspektiv. At få ordnet ting, ryddet op i bunkerne og gjort klar. Så kan man – bagefter – igen lytte. Sådan lyder det lokkende i ens indre tanker, i hvert fald.

Ofte kan det forblive ved drømmen.

Når dagen er omme, børnene lagt og roen har sænket sig, så oplever en del at tankerne og følelserne på hovedpuden er negative, kritiske og selvbebrejdende.

De indeholder både ærgrelse og fortrydelse. Over dagen, som den gik. Over egne reaktioner, handlinger og kommunikation. Lysten til at gøre det hele anderledes i morgen fylder. Igen.

FLEKSIBLE FORÆLDRE-SAMTALER

Her kan du få forældresamtaler omkring netop din situation, hvor du sidder på to-mands-hånd. Der er også mulighed for at få samtalerne via din latop eller mobil.

FORÆLDRE-ROLLEN
Trivsel og udvikling

Praktiske forældre-samtaler med fokus på at du får skuldrene ned, viden med hjem og praktiske redskaber til din forælderrolle og dine personlige mål.

BESTIL FØRSTE SAMTALE

FORÆLDRE-FLEX
Fleksibelt og effektivt

Video-samtaler er et kort og specifikt tilbud via video. Med plads til spørgmål. En moderne løsning til forældre i en ledig stund – om aftenen.

BOOK VIDEO-SAMTALE

FORÆLDRE-SAMTALE
Fokuseret og personlig

Samtaler på to-mands-hånd. Personlig opfølgning på din trivsel og din rolle. Tilpasset netop din konkrete situation, familie og udvikling.

BESTIL SAMTALE

Hverdag og værdier: En plan for tilfredshed

EN LAVPRAKTISK TILGANG TIL VÆRDIBASERET HANDLING I OPDRAGELSE OG DAGLIGDAGEN

En praktisk tilgang til værdibaseret handling og større tilfredshed i opdragelsen. Forældresamtaler for alle, der føler at hullet blot graves dybere, dag for dag og at utilfredsheden med egen formåen fylder tanker og følelser, når børnene er kommet i seng.

Forældresamtaler for dig, der er træt af selvkritik, følelsen af at fejle på dine værdier i opdragelsen praktiske omstændigheder og som om aftenen lover dig selv, at i morgen skal det være anderledes.

I samtalerne arbejder vi lavpraktisk med dine værdier i opdragelsen og med overskuelighed, gennemførelse af og evaluering af dine værdier i handling ift. opdragelse, handling og kommunikation i dagens og ugens løb.
  

BOOK DIN FØRSTE FORÆLDER-SAMTALE

KONTRAST I OPDRAGELSEN

SPAR TID, KRÆFTER OG ORD

FORÆLDRE-SAMTALER OM SYNLIGHED

Når den samme situation gentager sig. Og man bider sig fast. Maser sin dagsorden og sine krav igennem. Uden at tænke sig om. Med pulsen bankende. Når man løber rundt og råber anvisninger, frustration og vredesudbrud – som et tågehorn og baggrundsstøj. Som børnene har lært at overhøre. For det er sådan – hver dag.

BRUG KONTRAST I OPDRAGELSEN

Lær hvordan du træder ud af rollen som tågehorn og baggrundsstøj. Brug kontrast i dagligdagen og opdragelsen. Bliv igen taget seriøst og se dine ord have effekt i handling hos dine børn.

SKIFT MELLEM FOR- OG BAGGRUND

Gennem arbejde med at synliggøre og prioritere dine egne værdier for opdragelse, når vi frem til hvilke områder du skal lade ligge. Hvor du skal holde dig i baggrunden og lade børn være børn. Og hvilke områder du skal træde i forgrund omkring. Og kæmpe for. Men det skal skile sig ud. Alt er ikke lige vigtigt. Derfor skal nogle områder nedprioriteres. Så hører børnene, når du til gengæld træder i forgrund – på dine prioriterede områder.

EN SELVREGULERENDE SYNLIGHED

Over tid, når du veksler mellem at observere og træde frem, vil du opleve større tilfredshed. Både med egen trivsel og med at dine værdier integreres og kan genkendes i dine børns hadnlinger og familiens måde at være sammen på.

Samtaler til dig som forælder

Tankero, retning og trivsel

BOOK FØRSTE SAMTALE