Priser, tilskud og sundheds­forsikring

PRISER

Psykolog-
samtale

990 kr.

  

  • Alle hverdage
  • Fra kl. 8-15
  • Hos Frank og Barbara
Bestil din første samtale

Du får samtale hos en af vores  psykologer; Frank eller Barbara

TILSKUD med
‘danmark’

300 kr.

  

  • Sygeforsikringen ‘danmark’
  • Gælder kategori 1-11
  • Hos Frank og Barbara
Bestil samtale med tilskud

Vi tilbyder naturligvis at indberette samtalerne til “danmark” for dig

Øvrige priser

Via forsikring / arbejdsplads: 1090 kr.

BESTIL SAMTALE
ANBEFALING

Video med Preben (2min 10sek)

OPLEVELSE


Video med Tina (1min 27sek)

UDTALELSE

Video med Sonny (2min 54 sek)

Afbud skal ske mindst 24 timer før

Afbud skal ske mindst 24 timer før samtale-start. Udeblivelser og afbud, der sker mindre end 24 timer før din aftale, faktureres til fuld pris. Vær opmærksom på, at selvom du har en sundhedsforsikring, så betaler den ikke for dine eventuelle udeblivelser og afbud. Melder du afbud mindre end 24 timer før din aftale, skal du altså selv betale.

Meld derfor afbud mindst 24 timer i forvejen.

Tilskud til psykologhjælp

Der er flere muligheder for tilskud til psykologhjælp, både fra det offentlige, sundhedsforsikringer og sygesikringen.

Delvist tilskud til psykologhjælp hos Sygeforsikringen Danmark

Der er i 2022 tilskud på 300 kr. per samtale for medlemmer af Sygesikringen Danmark til psykolog-hjælp, uanset din alder, hos Frank.

Fuldt tilskud til psykologhjælp via din indbo-, familie- eller sundhedsforsikring

Har du en indbo-, familie- eller sundhedsforsikring, der omfatter psykolog-hjælp, kan du – og typisk også dine familiemedlemmer – få psykolog-samtaler betalt af dit forsikringsselskab. Det gælder alle forsikringsselskaber, fx PenSam, Danica eller Skandia Sundhedsforsikring:

“Skal du til fysioterapeut, kiropraktor eller psykolog, kan du selv vælge, hvem du vil behandles af. Måske har du tidligere været glad for en bestemt behandler? Hvis ikke, hjælper vi dig gerne med at vælge en.”
Skandia Sundhedsforsikring, 2021.

Samtalerne er altså helt gratis for dig, da forsikringsselskabet efterfølgende refunderer dine udgifter. Uanset om det er en privat forsikring eller via din arbejdsplads.

Du behøver ikke informere din arbejdsgiver om at du anvender arbejdspladsens sundhedsforsikring – eller hvad du bruger sundhedsforsikringen til. Du kan altså kontakte forsikringsselskabet direkte, da de er underlagt tavshedspligt. Forsikringsselskabet informerer ikke din arbejdsplads – medmindre I sammen aftaler det.

Retten til frit valg af psykolog ifm. sundhedsforsikring

Du skal som privatperson have frit psykologvalg. Det er en del af den faglige standard i sundhedsforsikringer, der omfatter psykologhjælp. Det eneste krav du typisk skal overholde, når du vælger psykolog, er at du benytter en autoriseret psykolog som Djursland-psykologen.

Dit forsikringsselskab vil ofte henvise dig til eller anbefale en bestemt psykolog. Du er ikke forpligtet til at vælge den psykolog, som dit forsikringsselskab foreslår. Der er frit valg. Det har enkelte forsikringsselskaber af og til brug for at blive mindet om. Har du allerede en henvisning fra din læge, kan enkelte forsikringer dog stille krav om du vælger en psykolog med ydernummer.

Har du derimod en anbefaling fra din læge om at opsøge psykolog, bør du kunne vælge helt frit.


*Lægehenvisning

Vi har ikke søgt ydernummer, men har du en lægehenvisning til psykolog, tilbyder vi i stedet en rabat på 140 kr. per samtale hos Barbara (gælder kun nye klienter og op til max. 10 samtaler). Du betaler dermed 850 kr. per samtale som ny klient hos Barbara, hvis du har en lægehenvisning. Vi har aktivt og bevidst fravalgt at ansøge om ydernummer og det systemperspektiv, der følger med i den ordning. Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark” kan du hos to af vores psykologer i tillæg få 300 kr. refunderet af de 850 kr. og opnår dermed en udgift på 550 kr. per samtale. 

Søger du psykolog-samtaler med offentligt betalt tilskud?
En lægehenvisning til psykolog-hjælp ift. visse specifikke, lægeligt afgrænsede problematikker berettiger dig til et offentligt tilskud til maksimalt 12 samtaler hos en psykolog med ydernummer.

psykologeridanmark.dk kan du se en liste over psykologer med ydernummer ved at afkrydse feltet “Med lægehenvisning”. Her vil du kunne få offentligt tilskud til psykolog-samtalerne. Vær dog opmærksom på, at der typisk kan være op til flere måneders ventetid hos en psykolog med offentligt tilskud (se også DR.dk om ventetider) og op til 26 uger for unge. Du vil herefter typisk opleve en egenbetaling på omkring 450 kr. for din første psykolog-samtale.

Du kan frit vælge Djursland-psykologen, hvis du har en lægehenvisning, men du får ikke offentligt tilskud hos Djursland-psykologen. Derimod kommer du til uden lang ventetid og sparer 140 kr. per samtale (gælder nye klienter).
  

Bestil din første samtale


Frit valg af ventetid og metoder

Flere og flere med lægehenvisning til psykolog kontakter os med frustration over ventetiden hos psykologer med ydernummer. En ventetid der i Danmark er steget til over 11½ uge i gennemsnit (og op til 26 uger for unge), som gennemgået ovenfor.

Vi har aktivt og bevidst fravalgt at ansøge om ydernummer og det systemperspektiv, der følger med i den ordning. På den måde bevarer vi friheden til selv at vælge vores ventetider og metodevalg til hver enkelt. Det er en frihed vi aktivt værner om og fagligt er glade for.

I stedet for har vi så valgt at give en rabat til nye klienter, der har en lægehenvisning og ikke ønsker at vente, men vil hurtigt til psykolog.